Tippejä hyvän musiikkikokoelman luomiseen Spotifyissa

Spotifyissa voit luoda useamman kokoelman lempimusiikkiasi keräämällä eri artistien tai yhtyeiden biisejä. Voit luoda, muokata, vaihtaa ja tallettaa kuulemiasi biisejä kokoelmissasi. Spotify tarjoaa valtavan määrän musiikkia ja sinä päätät mitä haluat kuunnella.

kenary820 / Shutterstock.com

kenary820 / Shutterstock.com

Kokoelmia luodessa kannattaa miettiä miten luokittelet kokoelmasi, jotta et päädy lopputulokseen, jossa sinulla on pilvin pimein kokoelmia, mutta et enää edes muista mitä ne pitävät sisällään ja listat sen kuin vain kasvavat. Jos tämä on sinun tämänhetkinen statuksesi Spotify-kokoelmisssasi, ehdottaisin ottamaan paperia ja kynän ja luomaan listan nimiä kokoelmillesi. Tässä kohdin pätee hyvin vanha sanonta: hyvin mietitty on jo puoliksi tehty.
Esimerkiksi: pop-musiikki tai dance-musiikki on ehkä liian yleinen nimi, koska jossain vaiheessa ko.kokoelma voi kasvaa liian suureksi. Ja se ei ehkä toimi siihen tarkoitukseen kuin sen loit. Mieti siis tarkoin mitä nimiä käytät.

Kannattaa miettiä, mihin tarkoitukseen olet valinnut Spotifyin käytön. Jos sinulla on kauppa tai olet esimerkiksi terapeutti, sinua ehkä kiinnostaa saada Spotifyista musiikkia asiakkaillesi, joten luo eri kokoelmia musiikista, joita voit soittaa asiakkaillesi. Luo itseäsi varten kokoelmia musiikista, josta itse pidät. Jos sinulla on monipuolinen musiikkimaku, voit luoda kokoelmat esimerkiksi musiikin mukaan. Klassinen musiikki, pianomusiikki, jazzmusiikki jne. Jos taas haluat luoda kokoelmia musiikista esimerkiksi sunnuntaipäiviin, taustamusiikiksi ystäväillalliselle tai romanttiseen tarkoitukseen, käytä näitä nimikkeitä hyväksesi.