Syksyn 2016 tulevat musiikkitapahtumat Suomessa

Perinteisesti suomalaisen musiikin ystävän juhlakautta on ollut kesä festareineen ja megakonsertteineen. Tänä kesänä aivan kirkkaimpia maailmantähtiä ei Suomeen saavu, ja syksy 2016 siintääkin jo monen mielessä. Katsotaanpa siis, mitä kaikkea ensi syksynä saammekaan Suomessa nähdä ja kuulla musiikin saralla.

Syksyn ensimmäinen isompi keikka maamme kamaralla on kriitikkojen ja hipstereiden vihaaman bändin, Nickelbackin, keikka Hartwall Areenalla 2.syyskuuta. Ilmeisesti jonkin verran tällä kanadalaisyhtyeellä on Suomessa kuitenkin ystäviä, koska noinkin isolle esiintymisareenalle he ovat saapumassa – jälleen. Viimeksi kanukit kävivät Pasilan lätkähallissa veivaamassa 2012. Liput alkaen 67 euroa.

Pari viikkoa myöhemmin saapuu ehkäpä kertaluokkaa legendaarisempi nimi niin ikään Hartwall Areenalle, sillä Red Hot Chili Peppers veivaa kiertueellaan tällä kertaa myös Suomessa, tämä siis 13. syyskuuta. Jaffastaan tunnetun yhtiön sponssaamalla hallilla nähdään taas tästä pari viikkoa myöhemmin teinien ja ehkä jo varttuneempienkin idoli kahtena iltana. Kyse on tietysti Justin Bieberistä, joka ihastuttaa tai vihastuttaa, kuka ties jättää kylmäksikin 26. ja 27. syyskuuta. Lokakuun 7. päiväna puolestaan goottirockin ystävät suuntaavat Hartwall Areenalle, minnekäs muuallekaan. Melko mittavan historiikin omaava The Cure nimittäin vetäisee ehkäpä viimeisen kiertueensa Helsingin keikan tuolloin.

Hartwall Areena on siis tämä syksyn ykköspaikka suurimmalle osalle isommista konserteista Suomessa. Näin on tietenkin senkin takia, että Helsingin Olympiastadion on remontissa. Justin Bieber olisi varmasti vetänyt stadikan ääriään myöten täyteen.