Suomen suosituin musiikkiaiheinen foorumi

Mikä on netin suosituin suomalainen keskustelupaikka musiikin ollessa aiheena? Basson foorumilla keskustelua käydään aika paljon, mutta juttu keskittyy aika lailla muutamaan kapeaan musiikin sektoriin. Sama juttu vaivaa Punk in Finland -foorumia, jossa jutut puolestaan karkaavat aika usein musiikin ohi, politiikkaan ja yleiseen sisäpiirihuumoria käsittävään öhöttelyyn. Mikseri.net on melko kuollut ja vetää puoleensa lähinnä konemusiikin parissa aloittelevia teinejä, jos niitäkään.

On todettava, että Muusikoiden.net on yhä edelleen säilyttänyt valta-asemansa kotimaisen musiikkikeskustelun saralla. Teknisesti foorumi on melko vanhanaikainen, sama pätee sen ulkoasuun. Sisältö on kuitenkin laadukasta, ainakin yleisesti ottaen – ja verrattuna moniin muihin suomalaisiin keskustelufoorumeihin Muusikoiden.netissä käydään erittäin aktiivista keskustelua musiikin kaikista genreistä. Edustettuina ovat niin klassinen musiikki, rock, roots, proge kuin hevikin sekä vielä monta muuta kategoriaa. Lisäksi omat aktiiviset keskustelualueet löytyvät eri soittimille, olipa kiinnostuksen kohteena sitten rummut, kitara tai puhallinsoittimet.

Kuten millä tahansa keskustelufoorumilla, myös Muusikoiden.netissä on jonkin verran omaa jargonia ja sisäpiirihuumoria, mutta täällä se ei näyttäisi olevan niin vallitsevassa asemassa kuin vaikkapa joillakin tietotekniikkaan tai urheiluun keskittyneillä foorumeilla. Kenties musiikki jo aiheena on sellainen, että se pitää automaattisesti sisällään oman keskustelutermistönsä. Miksi enää sotkea jo muutenkin haastavaa keskustelua tarpeettomilla uustermeillä?

Lisäksi Muusikoiden.net on yhdessä suhteessa todella aktiivinen ja kätevä aloitteleville muusikoille – sitä kautta on helppo löytää soittoseuraa ja bändikavereita mistä päin Suomea tahansa.