Ruisrock

Ruisrock on keinuttanut Ruissaloa jo 44 vuotta kerran vuodessa pidetyillä musiikki festivaaleilla. Kuuluisa kolmipäiväinen tapahtuma on Suomen vanhin ja Euroopan toiseksi vanhin musiikkifestivaali.

Maailman kuuluisista taiteilijoista ei ole koskaan ollut puutetta näillä festareilla. Heistä mainittakoot ainakin muutama, kuten The Kinks (1971), Uriah Heep (1972 and 1978), UB40 (1981), David Bowie (1997), Morrissey (2006) ja Suede (2014)… Lista on vain vaivainen tynkä verrattuna varsinaiseen kokonaisuuteen niistä kuuluisuuksista, jotka ovat komistaneet Ruisrock ohjelmistoa vuosien varrella! Mukana on tietenkin myös kotimaan suosikkeja nyky- sekä menneiltä vuosilta.

Mikä tekee Ruisrockista niin mehevän? Kesä usein suosiin suomen heinäkuuta kauniilla ilmalla. Telttailu luo oman tunnelman vierailijoiden majapaikka-järjestelynä eikä varmaan kukaa tunne oloaan eristetyksi siinä määrässä vieraita – kävijämäärät ovat monissa kymmenissä tuhansissa.

Festari-kansa on pääosaltaan energistä nuorisoa tai ainakin nuoren mielistä porukkaa, jotka jaksavat eläytyä musiikkiin kaikin voimavaroin. Tarjolla on myös huvipuistomaista menoa ja iltaa viihdyttää mahtavat valonäytökset ja ilotukset.

Veden ja luonnon läheisyys ovat rentouttava tekijä Ruissalossa. Ilmassa on tiettyä lomailun keveyttä, eikä kukaan ei tule Ruisrockiin pingottamaan tai jäykistelemään. Järjestys toimet, paikan siisteys ja huolto pelaavat monen vuoden kokemuksella, vaikka omatoiminen huolenpito itsestään ja omaisuudestaan on aina ensimäinen askel, kun etsitään hauskaa ja turvallista viihdettä.

Liput vuoden 2015 Ruisrockiin ovat jo myynnissä, joten paikkana Ruissalo – Turku, Finland, 3–5.7.2015.