Musiikista vauhtia peliin

Oli kyseessä sitten toimintaa, autolla ajelua, seikkailua tai kelojen pyöräyttelyä, pelin tunnelman aina hienosäätää musiikki. Olet varmasti huomannut tämän joskus pelatessasi peliä ilman ääniä esimerkiksi myöhään yöllä. Musiikki syventää pelin tunnelmaa huomattavasti, ja se tempaa pelaajan mukaan tehokkaammin. Se tarvitsee sopivan taustamusiikin, mikäli tähtäimessä on suosion kasvattaminen.

gaming_412285789

Seikkailupeleissä musiikki on leppoisaa taustamusiikkia

Kun kyseessä on seikkailupeleihin luokiteltava peli, on taustalla soiva musiikki usein leppoisaa, vaikka toisinaan monimutkaista. Esimerkiksi myöhemmissä Monkey Island -peleissä taustamusiikki tukee sitä, mitä pelaaja milloinkin on tekemässä.

Jos kyseessä on vain yleinen ympäristön tutkiminen sekä juttelu muiden hahmojen kanssa, taustamusiikki on tapahtumapaikkaan sopivaa, mutta jokseenkin neutraalia. Tämä on tärkeää pelin luonteen kannalta: pelaajan on saatava ongelmanratkaisuun sopivaa musiikkia, joka ei häiritse liiaksi, mutta ylläpitää pelin luonnetta.

The Sims -peleissä musiikki on kevyttä

Rakentamis- ja lifestyle-peleissä, kuten huippusuosituissa The Sims -sarjassa, taustamusiikki on yleensä kevyttä ja viihdyttävää. Kyseessä on usein temmoltaan vaihteleva musiikki, joka on toisinaan nopeampaa ja toisinaan rauhallisempaa. Se tuo tällä tavalla pelin pitkiin, muuttumattomiin kohtiin vaihtelua. Se on näissä peleissä tarkkaan valittuna taustaäänenä. Ilman sitä nämä kohdat pelissä voisivat tuntua turhan raskailta ja yksitoikkoisilta.

Kolikkopeleissä musiikki vastaa peliä

bannerUudet kolikkopelit ovat kehittyneet hurjasti ensimmäisten slottipelien ajoista. Nykyään grafiikat, bonuskierrokset, tarina ja musiikki ovat omaa luokkaansa, ja huimaa muutosta nähdään yhä edelleen.

Kolikkopeleissä on usein nopeatempoista ja jännittävää musiikkia, joka vaihtuu pelaajan pyöräyttäessä voiton keloille. Erityisesti teemojen ympärille rakennetuissa peleissä musiikilla on suuri osuus, sillä se vaikuttaa suoraan pelaajan peli-intoon. Samalla tavalla turhan huomiota vaativa taustamelodia voi saada pelaajan ärsyyntymään niin, ettei pelin toinen pelauskerta tulisi kuuloonkaan.

Toimintapeleissä kuunnellaan trendikkäitä säveliä

Toiminta- ja kisapeleissä, kuten Need For Speed -pelissä, menevä musiikki on kaiken keskiössä. Tällaisissa peleissä yleensä paikallaan on myös trendikäs musiikki, joka myötäilee sen tunnelmaa, vauhtia sekä kilpailun tunnetta. Nopea tempo on näissä peleissä tärkeää, sillä se vaikuttaa ihmismielessä myös nopeuttavasti. Hidas musiikki ei tuntuisi vauhdikkaaseen luomukseen ollenkaan sopivalta.