Kulttuuritapahtuma Suomessa syksyllä 2016

Suomen syksy tarjoaa jännittävän ajankohdan erilaisille tapahtumille. Luonto on värjääntynyt väriloistoonsa, mikä luo taianomaisen ilmapiirin. Ilma on kylmempi ja kirpeän pirteä tuuli ja raikas ilma pistelevät kasvoja.

fall autumn_298140752

Mikä oivallinen ajankohta esimerkiksi kulttuuritapahtumille. Erilaiset taidenäyttelyt saavat vain lisäpisteitä, mikäli taidenäyttely järjestetään fiksusti esimerkiksi metsäisellä alueella. Pirteä syksysää luo tunteita ihmisissä. Mikäli tarkoituksena on järjestää teatteri- tai tanssiesitys, hieno metsän, pellon tai vesistön tuoksu luo toisenlaisen ilmapiirin esitykselle kuin perinteinen auditorio tai teatterisali.

Suomessa juuri parasta on Suomen luonto. Miksi ihmeessä emme hyötyisi tästä rikkaudesta? Suomessa syksyllä voisi luoda esimerkiksi kulttuurisaunoja vesistöjen tuntumaan. Erilaiset musiikkitapahtumat festivaaleihin asti saavat vain lisäpotkua luonnosta ja sen hyödyntämisestä. Lapsille voisi järjestää erilaisia kulttuuripolkuja lähimetsissä. Näin he oppivat arvostamaan luontoa, nauttimaan sen rikkauksista, näkemään ja aistimaan erilaisia luonnon tuoksuja sekä sen asukkaita. Samalla he nauttivat tapahtumasta, mikä voi olla mitä vain: kävelemisestä laulamiseen ja runonlausuntaan tai jopa erilaisten materiaalien keräämistä myöhäisempää käyttötarkoitusta varten. Tätä voisi hyvinkin olla vaikkapa maalaaminen tai taideteoksen tekeminen luonnosta kerätyistä oksista, sienistä ja sammaleesta. Vain mielikuvitus on rajana.

Kulttuuritapahtumilla on niin ikään kulttuuripoliittinen sekä aluetaloudellinen merkitys. Suuremmilla tapahtumilla on suuri merkitys Suomelle valtiona. Meidän ei kuitenkaan pitäisi unohtaa pienempien tapahtumien merkitystä eri kohderyhmille. Useasti pienemmät tapahtumat eivät kehity rahanpuutteen takia, vaikka niillä muuten olisikin suuri koulutuksellinen tai kulttuurillinen merkitys.